Investor Relations

Tourns Youtube-plattform Nagato tecknar avtal med Tourn International (Finwire)

2020-01-23 16:21

Tourns dotterbolag Charge har ingått avtal med Esportal

Stockholm, 2020-01-23

Tourns dotterbolag, fintech-plattformen Charge.gg har ingått avtal med Esportal. 
Esportal kommer ge sina medlemmar access till Charges plattform för hantering av intäkter, skatter och övrig administrativ rapportering. Charge beräknar att avtalet kommer generera intäkter från kvartal ett 2020. Samarbetet stärker båda parternas verksamheter genom att skapa mervärde användarna. 

Esportal.se
Esportal är en av Skandinaviens största tävlings plattform för spelet Counter-Strike: Global Offensive. Kända ligor som spelas på Esportal är Elitserien, Medie-SM, OWNIT Challenge samt Esportal Global.             

Vidare säger Esportals medgrundare Daniel följande om samarbetet:
“Esportal är ett svenskt initiativ för att göra det enklare och roligare att spela Counter-Strike med vänner, delta i ligor/events så som Elitserien, Medie-SM, OWNIT-Challenge, Esportal Global mm.  eller helt enkelt bara spela i en miljö med seriösare spelare. Till största del är Esportal en plats man hänger på bara för att ha kul men ibland kan man delta i en turnering och vinna prispengar, oftast som privatperson och därför är samarbetet med Charge en perfekt match då våra spelare enkelt och smidigt kan få hjälp med att fakturera sina prispengar”.

Charge.gg
Charge är en plattform som hjälper gaming-influencers att sköta sin ekonomi, allt ifrån löner från esports organisationer, skatter, fakturering, samarbeten med mera. Charge kommer även jobba med management åt några större esports-profiler. Plattformen är automatiserad där målet är att skala upp så att samtliga esportare/Gamers använder sig av plattformen världen över. Plattformen grundar sig i Tourns ekonomisystem för influencers.

Tourn äger 70% av rösterna och 45% av kapitalet av Charge. Charge är en ett joint venture med Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson och Nojd som har lång erfarenhet och bred kompetens inom gaming och esports-branschen.

 

//
Robin Stenman

VD, Tourn International AB(publ)
robin(at)tourn.com

Read More