Investor Relations

Tourns Youtube-plattform Nagato tecknar avtal med Tourn International (Finwire)

2015-09-04 13:55

Tourn i Resumé

2015-09-04 Stockholm

Resumé publicerade idag en artikel om Tourn och mediebyrån 3 Kronor.

Rättelse: Tourn har inte ingått avtal med 3 Kronor, 3 Kronor som mediebyrå använder sig av Tourn som plattform för att nå ut med reklam i sociala medier.

Artikeln i Resumé:

Influencers är nya annonspelaren – Tourn i samarbete med 3Kronor

När linjär tv tappar tittare och tidningarna läsare så blir ”influencers” den nya annonstrenden. Företaget Tourn har byggt en teknikplattform och marknadsplats för framtidens annonsering.

Resumé skrev om kändissponsringen i veckans tidning. Flera agenturer har startats för att agera mellanhand för annonsörer och medieprofilerna. Annonstrenden omsätter miljoner och vi lär få se betydligt fler sponsrade inlägg i framtiden.

Tourn är listad på Aktietorget. Bolaget fungerar både som en plattform för teknik och en marknadsplats där annonsörerna kan komma i kontakt med nya publicister vars hemmaarena är YouTube, Instagram och Facebook. Platserna besöks av cirka 20 miljoner besökare varje månad.

– Annonsörerna behöver inte själva leta efter bloggare att samarbeta med, med vår plattform kommer de direkt till dig. Företagen kan kostnadsfritt skapa en kampanj och få information om vilka influencers som är intresserade av att samarbeta med dig och hur mycket de vill ha betalt för sitt samarbete, säger Tourns vd Robin Stenman i en kommentar.

Nu har Tourn ingått samarbete med mediebyrån 3Kronor och hoppas även kunna attrahera andra mediebyråer.

– Det är fortfarande oklart exakt hur medielandskapet kommer se ut i framtiden, men en större andel kommer inte längre kunna rymmas exklusivt inom de stora mediehusens byggnader. Med Tourn kan vi använda potentialen även i de delar som hamnar utanför mediehusen, säger Albert Säfström, contentansvarig på 3Kronor

Read More