Investor Relations

Tourns Youtube-plattform Nagato tecknar avtal med Tourn International (Finwire)

2017-06-19 06:53

Tourn Ingår avtal med Diamond League AG och  IMG Sweden AB

Tourn har ingått avtal med IMG Sweden AB och Diamond League AG. I och med avtalet har Tourn fått i uppdrag att hjälpa och sköta intäktsgenerering och varumärkesskydd av Diamonds Leagues material på Youtube. Detta uppdrag omfattar Diamonds Leagues material på Youtube över hela världen. Avtalet gäller i ett (1) år, med möjlighet till förlängning. Tourn erhåller både en fast och rörlig ersättning för arbetet. Avtalets värde och andra detaljer om avtalet kan inte nämnas på grund av sekretess och konkurrensmässiga skäl.

Idag laddas det upp nya videos tillhörande Diamond League av andra parter än de själva. Många av dessa videos genererar idag reklamintäkter som inte tillfaller Diamond League och IMG, fast de har ensamrätt till reklamintäkterna. Tourns uppgift kommer att vara att se till att alla reklamintäkter som ska tillhöra Diamond League och IMG tillfaller dem och inte någon annan.

IMG Sweden AB

IMG Sweden AB ingår i koncernen International Management Group Inc (IMG).

IMG grundades 1960 med vision att sköta management för idrottare och kommersialisera deras värden. IMG är en global ledare inom idrott, event, media och fashion och är verksamma i över 30 länder. IMG är en av de största oberoende producenterna och distributörerna inom sportmedia.

http://img.com

Diamond League AG

IAAF Diamond League har 14 av friidrottens bästa deltävlingar i världen. Tävlingarna är utspridda över Asien, Europa, Afrika och USA.

IAAF Diamond League startades 2010. Där de bästa atleterna i världen tävlar inom 32 olika grenar om poäng i varje deltävling för att nå finalen. Sändningarna går ut i cirka 160 länder.

https://www.diamondleague.com/

Kristian Hysén

Senior Vice President

Head of Sport - IMG Media

IMG Sweden AB

Ingmar Bergmansgata 4

114 34 Stockholm

[email protected]

Mobile: 0708-661614

Petr.Stastny    

General Coordinator & CFO

Diamond League AG

[email protected]

Tel.: +41 41 500 23 40 

Denna information är sådan information som Tourn International AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 juni 2017.

//

Robin Stenman

VD, Tourn International AB (publ)

[email protected]

Read More